

Mehmet BAKIR/ Sivas
Geçtiğimiz aylarda yapılan “Sivas Öğretmenevi İkmal Yapım İşi” ihalesini Özbelsan kazandı. Özbelsan tarihinin en büyük ihalesi olma özelliğini taşıyan yapım işi için sözleşme imzalandı.
2017 yılında temeli atılan ve bir süre inşaatı devam eden Öğretmenevi ilerleyen yıllarda adeta kaderine terk edilmiş, tepki çekmeye başlamıştı. Bir süre Sivas’ın gündemini meşgul eden binayla ilgili alınan kararla ihalesinin yapılması kararlaştırıldı. 23 Ağustos 2024 Tarihinde yapılan ihale sonrası, imzalar atıldı ve Öğretmenevi İkmal Yapım İşi Özbelsan’a bırakıldı.
Sivas Öğretmenevi İkmal Yapım İşini alan Sivas Belediyesi iştiraklarından Özbelsan A.Ş, öğretmenevi İkmal Yapım İşini taşören firmalara vermek için ilana çıkardı. İlanı duyan 21 şirket müracaat etti. Müracaat dosyaları incelendi ve kafadan 15 firma elendi.
Geriye kalan 6 şirketten birincisi; 16 milyon küsür, ikincisi ; 18 milyon küsür, üçüncüsü; 23 Milyon küsür verdi. Diğer 3 şirket biraz daha fazla rakamlar verdi.
İHALEYE GİRDİLER AMA TEMİNAT YATIRMADILAR.
İddialara göre; 16 Milyon küsür fiyat veren şirkete Özbelsan yetkilileri, “sen bu işi yapamazsın”deyip müracaatını iptal etti.
İhaleyi 18 Milyon küsür veren şirkete verdiler.
Bir kaç gün sonra ihaleyi alan şirket dilekçe vererek ihaleden çekildiğini bildirdi.
Böylece ihale 23 Milyon küsür veren şirkete kaldı.
Teminat yatırılmadığı için ihaleden rahatça çekilen şirket neden çekildi?
23 Milyon küsür ile ihaleyi alan şirket sahibi kim?
Hangi partili?
Kardeşi Özbelsan A.Ş de yetkili mi?
Hangi meclis üyesinin yakını ?
Bu konuya Sivas belediye başkanı Adem Uzun açıklama yapmalıdır.
TEMİNAT ALMADAN İHALE YAPMAK ihale kanununa aykırı değil mi?
Bu nasıl bir Muhsin-i Duruş anlamakta zorlanıyoruz.
Para kazanan kim, kimler, hangi şirket oldu?
İhalesiz iş verilen meclis üyeleri kimler?